З 2020 РОКУ НА МОДЕРНІЗАЦІЮ ЇДАЛЕНЬ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛАХ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИДІЛИЛИ ПОНАД 135 МЛН ГРН

З 2020 по 2023 рік на модернізацію їдалень у школах Житомирської області було спрямовано понад 135 мільйонів гривень з державного й обласного бюджетів та кошти громади.

В 75 закладах загальної середньої освіти були модернізовані харчоблоки. Встановлено сучасне технологічне обладнання, проведено ремонти обідніх залів, закуплено нові меблі, впроваджено нові меню та форми харчування. Це все сприяє покращенню умов для наших дітей, роблячи їхнє харчування не лише смачнішим, але й здоровішим.

У 10 територіальних громадах області 87 закладів загальної середньої освіти обслуговуються за допомогою кейтерингу, а 61 – за допомогою аутсорсингу. У Житомирі у 28 закладах освіти впроваджено дабл-меню, а в 32 закладах Житомирської міської територіальної громади організовано триразове харчування дітей з режимом повного дня.

Для підвищення рівня підготовки персоналу шкільних їдалень у 2024 році планується створення трьох «кулінарних хабів». На базі ДНЗ «Центр сфери обслуговування Житомира» вже функціонує навчально-практичний центр громадського харчування, який одночасно виконує функції кулінарного хабу. Тут кухарі закладів освіти проходять перепідготовку та підвищення кваліфікації. За період 2021-2024 років таке навчання пройшли 586 кухарів.

 Джерело: https://zhitomir.info/news_221751.html