ЦЬОГОРІЧ НА ЖИТОМИРЩИНІ ПОНАД 21 ТИСЯЧА ВИПУСКНИКІВ — 680 ОТРИМАЮТЬ ЗОЛОТІ МЕДАЛІ

У 2024 році у Житомирській області — 21 з половиною тисяча випускників, серед яких 8 тисяч це одинадцятикласники. 680 з них закінчили навчання із золотою медаллю.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Світлана Близнюк.

За її словами, цьогоріч в області налічується 21 тисяча випускників, з них майже 8 тисяч — це одинадцятикласники, які отримають свідоцтва про здобуття загальної середньої освіти та 13 з половиною тисяч дев’ятикласників, 1006 з яких отримають документи про закінчення 9 класу.

Світлана Близнюк сказала, що документи про освіту всі випускники, в тому числі, діти-переселенці та ті, хто вчиться за межами України, отримають вчасно.

Що стосується випускників 11 класів, то цьогоріч на Житомирщині золоті медалі отримають 680 учнів, а срібні — 145.

Переважна більшість останніх дзвінків в області проходили 31 травня.

Раніше Суспільне повідомляло, що в Станишівський громаді на Житомирщині вирішили відзначати випускників 9 та 11 класів, які отримали медалі, свідоцтво з відзнакою за підсумками навчання або склали хоча б один з предметів Національного мультипредметного тесту не менш ніж на 180 балів. Сума найбільшого одноразового преміювання — 10 тисяч гривень.

 Джерело: https://suspilne.media/zhytomyr/758289-cogoric-na-zitomirsini-ponad-21-tisaca-vipusknikiv-680-otrimaut-zoloti-medali/