Головні події освітянського тижня

Українських школярів інтегрують до польської системи освіти.

З нового навчального року в Польщі планують запровадити зміни в залученні українських дітей до польської системи освіти. Наразі поза польською освітньою системою перебуває 150 000 дітей з України.

 

МОН створюватиме умови для вивчення мов національних меншин.

Міносвіти розробило Дорожню карту створення умов для підвищення якості навчання державною мовою та мовами корінних народів і національних меншин (спільнот) у школах.

 

Деякі випускники коледжів вступатимуть до вишів з результатами ЄФВВ. 

Молодші спеціалісти, молодші бакалаври та фахові молодші бакалаври деяких галузей зможуть за бажанням скласти єдине фахове вступне випробування та зарахувати його результати для вступу.

 

Google запрошує вчителів та викладачів на цифровий курс.

Учителі та викладачі закладів освіти та всі охочі освітяни мають можливість пройти курс «Цифрові навички для освіти з Google». За проходження окремого тренінгу або всього курсу учасники отримають сертифікат.

 

В Україні оголосили результати конкурсу підручників для 7 класу НУШ.

В Україні оголосили результати конкурсу підручників для учнів 7 класу Нової української школи. Оголошення відбулось 7 березня на YouTube-каналі Інституту модернізації змісту освіти.

 

Уряд планує відмовитись від фінансування малокомплектних шкіл.

Кабінет Міністрів планує не дозволяти фінансувати коштом освітньої субвенції заклади освіти з кількістю учнів менш як 45 осіб з 1 вересня 2025 року та менш як 60 осіб з 1 вересня 2026 року.

 

У МОН зазначають, що наглядові ради вишів мають сприяти реформам.

У Міністерстві освіти і науки наголошують, що наглядові ради при університетах мають змінитися, щоб по-справжньому впливати на автономію вишів та сприяти реформуванню вищої освіти.

 

У МОН прогнозують приєднання слабких вишів до більш сильних.

За словами заступника міністра Михайла Винницького, виходячи з теперішньої демографічної ситуації, очевидно, що з часом слабші заклади вищої освіти будуть вимушені приєднатися до сильніших.

 

В Україні можуть запровадити базову військову підготовку молоді.

Законопроєкт щодо удосконалення окремих питань мобілізації, який готується до другого читання, передбачає запровадження базової військової підготовки для громадян чоловічої статі віком від 18 до 25 років.

 

Заочне навчання не обмежуватиметься лише відвіданням сесії.

У МОН планують, збільшити кількість віртуальних контактних годин викладачів зі студентами, а також запровадити проміжні перевірки знань для студентів, а не залишати все на сесію.