Головні події освітянського тижня

Випускники шкіл складатимуть НМТ після завершення навчального року.

Цьогорічні випускники шкіл складатимуть національний мультипредметний тест після завершення навчального року. У МОН зазначили, що з 14 травня НМТ складатимуть випускники минулих років.

 

МОН розроблений проєкт нового Положення про атестацію педпрацівників.

Документ визначає порядок проведення атестації педагогічних працівників як системи заходів, спрямованих на всебічне та комплексне оцінювання їхньої педагогічної діяльності.

 

У МОЗ підтримали впровадження грантів на вищу освіту.

Прогнози МОН та МОЗ свідчать про те, що впровадження державного гранту на здобуття вищої освіти дозволить збільшити кількість абітурієнтів з балами НМТ понад 150 до медичних університетів.

 

Модернізація мережі вишів пов’язана з демографією.

Модернізація мережі закладів вищої освіти тісно повʼязана з демографічним чинником. 15 років тому  навчання у школах щороку завершували 670 тисяч учнів. Сьогодні кількість випускників дорівнює 360 тисячам.

 

Вибір школами підручників для 7 класів НУШ відбудеться у лютому.

Педагогічні колективи шкіл зможуть ознайомитись з макетами підручників для 7 класу та вибрати ті, за якими бажають працювати. Також буде проведено онлайн-презентації авторських концепцій підручників.

 

Завершено реєстрацію на сертифікацію вчителів у 2024 році.

Цьогоріч право подати заявку на участь у сертифікації мали 1500 учителів початкових класів, по 1000 учителів української мови та літератури й математики та 500 викладачів історії.

 

Пілотна ДПА для учнів 4 класів відбудеться у квітні-травні.

Пілотна атестація у формі ЗНО відбудеться для двох тисяч учнів 4 класів. Перелік шкіл, які візьмуть участь у пілоті, буде визначений до 1 квітня. Учні складатимуть українську мову, математику та читання.

 

МОН затвердило графік єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Міністерством освіти і науки затверджений графік проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту на бакалаврському та магістерському рівнях в 2024 році.

 

Шкільні укриття під час навчання будуть закриті для населення.

За рішенням уряду, впродовж робочого дня шкіл та дитячих садочків, що здійснюють навчання у звичному форматі, укриттями зможуть користуватися виключно учасники освітнього процесу.