Головні події освітянського тижня 

В уряді кажуть, що кошти на шкільні укриття виділено.

В Кабінеті Міністрів вкотре звертають увагу на питання безпеки в школах у зв’язку з початком навчального року. За словами прем’єр-міністра, шкільні укриття мають бути якісними, комфортними та надійними.

 

Webometrics-2023: інтернет-рейтинг українських вишів.

Новий рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities складений з урахуванням даних, отриманих в липні 2023 року. Рейтинг охоплює 32 000 освітніх установ, з них 300 закладів вищої освіти з України.

 

Реєстрація на сертифікацію вчителів-предметників завершена.

Реєстрацію вчителів математики та української мови і літератури, які виявили бажання взяти участь у сертифікації, достроково завершено через вичерпання квоти кількості місць для сертифікації.

 

Урок «Захист України» зорієнтують на реалії сьогодення.

Практична складова дисципліни «Захист України» стосуватиметься вмінь, необхідних для життя в реаліях сьогодення. Запуск пілотного проєкту оновленої дисципліни та його апробація розпочнеться незабаром.

 

В Україні оцінять природничу компетентність учнів 4-х класів.

В Україні планують оцінити рівень сформованості природничо-наукової компетентності випускників початкової школи. Завдання природничого змісту включать до тестів моніторингу якості початкової освіти.

 

Правила дорожнього руху вивчатимуть у школі.

У парламенті триває розгляд законопроекту, ухвалення якого зробить обов’язковим набуття дітьми під час навчання компетентностей і знань про безпеку дорожнього руху. Законопроект ухвалений за основу.

 

У ВР пропонують зменшити навантаження на викладачів вишів.

У парламенті зареєстрований законопроект, яким пропонується зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти з 600 годин до 400-500 годин на рік.

 

МОН має намір відновити проект НУШ.

Міністерство освіти і науки має намір відновити проект Нової української школи, який був фактично зупинений. За словами Оксена Лісового, уряд виділив 1,5 млрд грн на відновлення реформи та закупівлю необхідного обладнання.

 

Формат навчання визначатиме місцева влада.

У Кабінеті Міністрів наголошують, що остаточні рішення про форми навчання в закладах освіти буде ухвалювати місцева влада. У регіонах, де є загроза життю чи здоров’ю дітей, очного навчання впроваджено не буде.