Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає! Леся Українка.

Ні, я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає! Леся Українка. Утвердження української національної ідеї у творчості і громадсько – політичній діяльності Лесі Українки, Олени Пчілки, Олега Ольжича та інших видатних особистостей на теренах Волині – Полісся.

(Збірник матеріалів регіональних наукових конференцій, присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки і 170-річчю від дня народження Олени Пчілки). Книга перша. – Житомир: вид. О.О. Євенок, 2021.796 с.

Краєзнавчі студії, представлені в наявному краєзнавчому збірнику, висвітлюють нові сторінки життя , громадсько – політичної, культурної діяльності і творчості Лесі Українки, Олени Пчілки, інших членів великої родини Косачів, дають уявлення про стосунки родини із відомими діячами культури – Михайлом Драгомановим, Миколою Лисенком, Михайлом Старицьким, а також розповідають про Олега Ольжича, Петра Чечета-Волиняка та інших видатних особистостей Волині-Полісся, які стали гордістю регіону. Збірник адресований викладачам вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, учителям, студентам, учням загальноосвітніх шкіл, краєзнавцям, усім, хто цікавиться справжньою історією нашого краю.

Більш докладно зі змістом збірника можна ознайомитись у бібліотеці ОІППО (м. Житомир, вул. Покровська, 20 б).