Головні події освітянського тижня 

МОН: більшість шкіл готові до опалювального сезону.

До опалювального сезону готові більше 90% від усіх закладів освіти країни. Очікується, у регіонах, де не ведуться активні бойові дії, заклади освіти найближчим часом досягнуть повної готовності до зими.

 

Освітній процес забезпечують півмільйона освітян.

Міністр освіти і науки, коментуючи намагання росіян зупинити навчання українських дітей повідомив, що наразі понад 520 тисяч освітян продовжують навчати дітей у школах, дитсадках і закладах позашкілля.

 

Студентів з окупованих територій переведуть на бюджет.

Уряд ухвалив рішення завдяки якому студентів закладів освіти, які є внутрішньо переміщеними особами або перебувають на окупованих територіях, переведуть на бюджетну форму навчання.

 

Україна навчає 100 тисяч учнів на окупованій території.

За словами міністра освіти і науки, у понад 1 тисячі шкіл в онлайн-форматі навчаються майже 100 тисяч українських учнів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

 

Виші, що не пройдуть атестацію, можуть ліквідувати.

Міністерство освіти і науки пропонує ліквідовувати виші чи наукові установи, які не пройшли атестацію. Відповідний проект постанови КМУ внесено на погодження до Державної регуляторної служби.

 

Затверджені програми підвищення кваліфікації вчителів НУШ. Міністерством освіти і науки затверджені Типові програми підвищення кваліфікації вчителів та керівників шкіл, які впроваджують новий Державний стандарт базової середньої освіти.

 

МОН рекомендує відновити навчання у школах.

Освітнє відомство рекомендує відновити навчання у школах після перерви, що була викликана ракетною атакою рф 10-11 жовтня. У МОН наголошують, що 70% закладів освіти можуть проводити змішане навчання.

 

Місцеві влади самостійно оберуть формат роботи шкіл.

Міністерство освіти і науки запропонувало місцевим органам влади самостійно визначити формат роботи шкіл. Також МОН не заперечуватиме, щоб у регіонах ухвалювали рішення про запровадження канікул.