Головні події освітянського тижня 

МОН затвердило план заходів цивільного захисту.

Документ передбачає проведення низки заходів, зокрема й закладами освіти, з удосконалення єдиної державної системи цивільного захисту та підготовки учнів й студентів діям у надзвичайних ситуаціях тощо.

 

МОЗ скоротило терміни самоізоляції при COVID-19.

Відомством ухвалено рішення про скорочення тривалості лікування при COVID-19. Відтепер самоізоляцію можна завершувати за відсутності симптомів через 5 днів від їх появи або від дати позитивного результату тесту.

 

Для участі у пробному ЗНО зареєстровано 155 тисяч осіб.

Найбільш популярними серед цьогорічних учасників є пробні тести з української мови і літератури, математики та англійської мови. До 10 березня учасники отримають  запрошення на пробне тестування.

 

В уряді розглядають підвищення зарплат вчителів до 15 тисяч.

 Міністерством освіти спільно із Міністерством фінансів розглядаються можливі варіанти забезпечення оплати праці вчителів у розмірі не менше 15 тисяч грн на місяць з 1 вересня 2022 року.

 

Відтепер лікарняний можна відкрити дистанційно.

Пацієнти, які мають прояви грипу, гострої респіраторної хвороби COVID-19 або гострого респіраторного захворювання, можуть відкрити електронний лікарняний у дистанційному режимі.

 

КМУ підтримав проект закону «Про освіту дорослих». 

Законопроект надасть змогу здобувати фахову передвищу освіту та відповідний ступінь вищої освіти за іншою спеціальністю особам, які мають стаж не менше 7 років, за рахунок пільгових довгострокових кредитів.

 

МОН надало грифи підручникам для 5 класу.

Освітнім відомством надано грифи підручникам для 5 класу закладів загальної середньої освіти. Загалом грифи «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» отримали 133 назви шкільних підручників.

 

Локдауну через «Омікрон» в Україні не буде. 

Міністр охорони здоров’я заявив, що попри зростання кількості випадків захворювання на COVID-19, кількість госпіталізованих не збільшується, а це означає, що всеукраїнський локдаун оголошуватися не буде.

 

В Україні оновлять підходи до викладання інформатики

В Україні буде оновлено зміст шкільного курсу з інформатики, а також підходи до навчання інформатики у школах. Пілотний проєкт стартує вже 1 вересня. Проєкт стане частиною великої реформи IT-освіти.

 

У Раду поданий законопроєкт про скасування ДПА-2022. 

Проєктом закону пропонується надати учням і студентам, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2022 році, право самостійно обирати вид оцінювання результатів їх навчання.

 

Половина шкіл поки працює дистанційно

Більше половини шкіл країни переведені на дистанційне навчання. Наразі дистанційно працюють 7 874 школи. Порівняно із попередніми показниками, рівень охоплення освітян вакцинацією значно не змінився.