Головні події освітянського тижня 

Молоді вчителі позитивно впливають на учнів.

Результати досліджень свідчать, що підвищення інтересу до навчання спостерігається завдяки застосуванню молодими вчителями новаторських підходів до викладання, дружньому ставленню до учнів тощо.

 

В Україні зростає кількість дітей, інфікованих на COVID-19.

Однією з особливостей штаму «Омікрон» є те, що діти стали частіше хворіти та важче переносити COVID-19. Частіше хворіють діти у віковій групі 10-14 років – 40% від усіх випадків.

 

Ректори публікуватимуть звіти про свою роботу.

ВР ухвалила законопроект, що зобов’язує керівників закладів вищої освіти оприлюднювати щорічні звіти, які мають містити інформацію про рівень досягнення цільових показників діяльності вишу, визначених контрактом.

 

В Україні встановлять відповідальність за продаж дипломів.

Верховна Рада прийняла за основу проект закону щодо встановлення відповідальності за передачу академічних творів із порушенням принципів академічної доброчесності.

 

Вакциновані бустерною дозою отримають 500 грн.

Усі українці, які вакцинуються бустерною дозою від коронавірусної хвороби і мають завантажений в Дії COVID-сертифікат, зможуть отримати додатково 500 грн у рамках програми єПідтримка.

 

Уряд оприлюднив Порядок присудження ступеня PhD.

Порядок присудження та скасування рішення про присудження ступеня доктора філософії передбачає нову систему захисту, нову систему дипломів та зміну системи оплати членів спеціальних рад.

 

Уряд збільшив кількість студентів-стипендіатів.

Цього року кількість одержувачів академічних стипендій з числа студентів становитиме 40-45%, замість 35-40%. Окрім того буде збільшений розмір стипендіального забезпечення.

 

Вартість платних тестів ЗНО складатиме 354 та 789 грн.

Визначено вартість платної послуги з проведення ЗНО для учасників, які виявлять бажання скласти додаткові тести. Відповідне замовлення можна буде зробити через інформаційну сторінку учасника тестування.

 

Економічний паспорт українця: 600 тисяч грн на повноліття.

Після ухвалення пакету законів на рахунки дітей, народжених із 1 січня 2019 року, щороку нараховуватимуть дві мінімальні зарплати. По досягненню повноліття кожна дитина отримає близько 20 тисяч доларів.

 

Частка дітей, хворих на COVID-19, найвища за час пандемії.

У Національній академії наук повідомили, що частка випадків хвороби на COVID-19 серед дітей та випадків госпіталізації дітей досягла найвищих значень за весь час пандемії.

 

На дистанційному навчанні перебувають майже 5 тисяч шкіл.

Наразі 4 726 закладів загальної середньої освіти працюють у дистанційному режимі. У Міністерстві освіти підкреслюють, що наразі головною метою є недопущення великої хвилі захворюваності.

 

У МОЗ сподіваються, що цей рік стане останнім для пандемії. За

словами міністра охорони здоров’я, противірусні препарати прямої дії та менш агресивні штами SARS-CoV-2 є чіткими сигналами того, що людство зможе подолати пандемію COVID-19.