Головні події освітянського тижня 

Регіони не використовують 7 млрд освітньої субвенції.

Однією з причин накопичення залишків субвенції є повільні рішення місцевих органів влади щодо використання цих коштів як на оновлення матеріально-технічної бази шкіл, так і на виплату заробітної плати вчителям.

В Україні створять Фонд майбутніх поколінь.

Президент України вніс на розгляд парламенту проект закону «Про економічний паспорт», який передбачає створення Фонду майбутніх поколінь. Фонд накопичуватиме державні внески на користь його учасників.

Понад 40 тисяч дітей щеплено проти COVID-19.

В Україні вже понад 40 тисяч дітей віком від 12 років отримали щеплення проти COVID-19. Водночас у Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що сьогодні відомство не робить пріоритету на масовій вакцинації дітей.

Міністр освіти про вакцинацію вчителів: за крок до мети.

Повний цикл вакцинації проти COVID-19 пройшли 588 тисяч працівників шкіл, що складає понад 90% від їх загальної кількості. Також спостерігається позитивна динаміка відкриття шкіл у «червоних» зонах.

МОН апробує тест для випускників магістратури.

Магістри другого року, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», складуть апробаційний єдиний державний кваліфікаційний іспит. Комп’ютерне тестування відбудеться в 35 містах України.

В Україні створять новий ІТ-університет – SET University.

Міністерство цифрової трансформації презентувало запуск університету, який готуватиме ІТ-підприємців. Навчати студентів будуть професори з провідних українських та закордонних університетів.

Окремі громади економлять на надбавках вчителям.

У Профспілці працівників освіти заявили, що маючи наявні резерви освітньої субвенції в окремих територіях, її економлять, не доплачуючи вчителям та іншим педагогам надбавку за престижність праці.

Сертифікація вчителів може перейти у базову школу.

У Державній службі якості освіти сподіваються, що сертифікація вчителів як важливий елемент реформи Нової української школи перейде в базову, а згодом – і в профільну школу.

Уряд затвердив концепцію розвитку професійної освіти.

Документ передбачає реалізацію реформи децентралізації, осучаснення змісту та якості освіти, розвиток партнерства, а також популяризацію професійної освіти.

У 2022 році Україна візьме участь в основному етапі PISA.

Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти, що надає можливість оцінити компетентності 15-річних учнів. Проведення дослідження заплановане на квітень-травень.