Головні події освітянського тижня 

До звичайного формату навчання повернулось більшість шкіл.

Очне навчання цього тижня здійснювали понад 11 тисяч шкіл, що складає 84% від загальної кількості. Дистанційно працюють школи, у яких відсутній необхідний рівень вакцинації працівників.

У ВООЗ радять школам дотримувати дистанцію між учнями.

У Всесвітній організації охорони здоров’я радять українським школам обмежувати передачу вірусу завдяки широкому спектру заходів, зокрема, дотриманню фізичної дистанції в школах.

Профспілка запропонувала формулу підвищення окладів освітян.

Профспілка працівників освіти пропонує застосувати додатковий коефіцієнт 1,5 для підвищення розмірів посадових окладів педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників з 1 січня 2022 року.

МОЗ вводить додаткові обмеження для жовтої зони.

Кабінет Міністрів внесе зміни до постанови про адаптивний карантин, якими, запровадить вимогу про повну вакцинацію працівників і відвідувачів, а також скоротить термін дії жовтого COVID-сертифікату до 30 днів із 120-ти.

Вартість навчання одного студента становить 63 тисячі грн.

За даними Міністерства фінансів, середні видатки на навчання одного студента за держзамовленням становлять 63 тисячі грн на рік. Освіту за держзамовленням у 2020 році здобували 307 тисяч студентів.

Уряд ухвалив зміни до порядку проведення ЗНО.

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Зміни дозволять актуалізувати цей документ та увідповіднити його до нових реалій проведення іспитування.

ВООЗ радить країнам перейти до обов’язкової вакцинації.

У керівництві Всесвітньої організації охорони здоров’я вважають, що уряди країн мають починати розмову про обов’язкову вакцинацію населення проти COVID-19 та запроваджувати обов’язкову вакцинацію.

У школи України доставили 20 тисяч ноутбуків.

11 областей вже отримали комп’ютери у межах проєкту «Ноутбук кожному вчителю». Наразі найбільше ноутбуків отримали Дніпропетровська, Полтавська та Волинська області. Середня вартість одного ноутбука складає 17 800 грн.

Дві дози щеплення від COVID-19 отримали 70 тисяч дітей.

У рамках програми вакцинації в Україні від COVID-19 щеплено 70 тисяч дітей віком від 12 до 18 років. Батьки, які бажають вакцинувати свою дитину, мають звернутись до педіатра або сімейного лікаря.

Профорієнтація стане частиною шкільної програми

У МОН зазначають, що якісна профорієнтація у школі здатна підвищити популярність робітничих професій. Відомством вже розроблений проект програми, що передбачає наскрізну профорієнтацію, починаючи з 3-4