Головні події освітянського тижня 

Конкурс Учитель року проведуть у чотирьох номінаціях.

Традиційний конкурс «Учитель року» буде проведений у чотирьох номінаціях: «Біологія», «Інформатика», «Мистецтво» та «Основи правознавства». Реєстрація учасників конкурсу триватиме до 31 жовтня.

МОН оновило перелік модельних програм для 5 класів НУШ.

Відтепер у переліку налічується 82 програми. За цими модельними програмами цього року навчатимуться п’ятикласники пілотних класів НУШ, а з наступного року розпочнуть навчання всі п’яті класи.

Освітня профспілка висунула свої вимоги до влади.

Профспілка працівників освіти доєдналася до ініціативи Федерації профспілок та взяла солідарну участь у акції протесту, висунувши власні вимоги проти звуження прав та гарантій освітян.

В Україні вивчать питання організації дистанційного навчання.

Держслужба якості освіти розпочала вивчення питання організації освітнього процесу в школах, які перейшли на дистанційне навчання. За результатами моніторингу буде проаналізовано сильні й слабкі сторони організації навчання.

У Києві розпочались перевірки стану вакцинації вчителів.

Перевірки відбуваються через ситуацію в одній зі столичних шкіл, в який працівники закладу не змогли пред’явити підтвердження вакцинації. До перевірок залучено більше 10 груп контролю.

Мінекономіки планує збільшити зарплати вчителів до 20 тисяч.

Міністерством економіки розроблений План заходів з модернізації систем оплати праці в державному секторі, реалізація якого має дозволити збільшити заробітні плати, зокрема, вчителів.

Усіх освітян зобов’язали вакцинуватися проти COVID-19.

Працівників закладів освіти віднесено до переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 стане обов’язковим. Відповідний наказ МОЗ зареєстрований в Міністерстві юстиції і набере чинності за місяць.

Освітян, які не щепляться впродовж місяця, відсторонять від роботи.

У МОЗ заявляють, що працівники закладів освіти, які впродовж найближчого часу не пройдуть щеплення проти COVID-19, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

В Україні ще не вакцинували 107 тисяч працівників шкіл.

В Україні поки не вакцинованими залишаються більше 100 тисяч працівників шкіл, що складає 17% від загальної кількості працівників. Водночас понад 53% (345 тисяч) освітян вже пройшли повний цикл вакцинації.

МОЗ розпочинає перевірки працівників шкільних їдалень.

Міністерство охорони здоров’я проведе раптові перевірки на носійство, зокрема, золотистого стафілокока, у працівників шкільних харчоблоків. Перевірки ініційовані через випадки спалахів гострих кишкових інфекцій