Головні події освітянського тижня 

Учні надають перевагу традиційній формі навчання.

На запитання, яку б форму навчання обрали школярі, якби мали вільний вибір, 65% опитаних відповіли, що віддали б перевагу традиційній формі навчання.

МВС посилюватиме поліцейську присутність у школах.

У межах проєкту «Безпечна школа» в навчальних закладах буде запроваджена посада «Вихователь безпеки».

Дитсадки та початкову школу не закриватимуть на карантин. Кабмін послабив вимоги щодо відвідування закладів освіти в жовтій зоні, дозволивши вихованцям дитсадків, учням початкових класів і спеціальних закладів середньої освіти навчатись очно.

Вакцинація освітян від COVID-19 стане обов’язковою.

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів, в Україні запровадять обов’язкову вакцинацію проти COVID-19 окремих категорій професій, зокрема освітян.

Дистанційна освіта є і буде, – Сергій Шкарлет.

За словами міністра освіти, у закладах освіти, які не досягли показника 80% вакцинованого персоналу, навчання має продовжуватися дистанційно.

В Україні можна буде визнати самоосвіту.

Згідно з рішенням уряду, в Україні стане можливим визнати самоосвіту, здобуту зокрема шляхом неформальної та інформальної освіти, або кваліфікацію, здобуту за кордоном.

Завершено видання підручників для НУШ.

Цьогоріч завершено видання підручників для Нової української школи. Їх фінансування з держбюджету протягом 4 років склало понад 750 млн грн.

Примусова праця дітей є неприпустимою, – омбудсмен.

За словами Сергія Горбачова, у школах і вишах діти повинні здобувати знання, а не перетворюватися на робочий ресурс учителя, директора, міста або селища.

Розпочався третій етап сертифікації вчителів початкових класів.

В Україні стартував третій етап сертифікації, який передбачає вивчення практичного досвіду роботи педагогів експертами.

Виші почали переходити на дистанційне навчання.

Згідно з повідомленнями на сайтах вишів, у багатьох університетах з 23 вересня навчальні заняття для студентів відбуватимуться із застосуванням дистанційних технологій.

Затверджено професійний стандарт директора школи.

У Мінекономіки затвердили професійний стандарт керівника закладу загальної середньої освіти, який містить перелік та опис професійних компетентностей і трудових функцій шкільних директорів.

МОН розпочало конкурс підручників для 9 класу.

У Міносвіти розпочали конкурсний відбір проєктів підручників для учнів 9-х класів. Подання комплектів конкурсних матеріалів для участі в конкурсних відборах триватиме до 1 грудня 2021 року.

Відповідальність освітян має бути високою, – Шмигаль.

Прем’єр-міністр нагадав, що для роботи в очному форматі в червоній зоні необхідно, щоб 100% членів колективів закладів освіти отримали повний курс щеплень від COVID-19.

Першу дозу щеплення від коронавірусу отримали 62% освітян.

Відповідно до статистики, в Україні першу дозу щеплення від COVID-19 отримало 62% освітян, двома дозами щеплені від коронавірусної хвороби 42% освітян.

Учителі не можуть бути позбавлені оплати праці, – Шкарлет.

За словами міністра освіти, оплата праці під час дистанційного навчання не може бути скорочена, тому що питання виплати заробітних плат унормовано в Кодексі законів про працю та інших документах