Головні події освітянського тижня 

Мінцифри виявило корупцію при закупівлі ноутбуків для вчителів.

За словами міністра цифрової трансформації, йдеться про корупцію з подальшим отриманням «відкатів» на мільйони гривень. Усі тендери із закупівлі ноутбуків для вчителів направлені на повторну експертизу.

Мін’юст проведе кампанію в школах щодо протидії булінгу

Міністерство юстиції розпочинає в закладах освіти інформаційну кампанію щодо протидії булінгу. Булінг є доволі поширеним явищем в освітніх закладах усього світу, зокрема й України.

Президент утворив Раду з молодіжних питань.

Рада створена з метою сприяння розвитку потенціалу молоді, її самореалізації та активної участі в суспільному житті.

Міністерству освіти і міністерству охорони здоров’я доручено прискорити вакцинацію освітян.

Профільні міністерства мають прискорити темпи вакцинації шкільного персоналу через перехід країни до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Кабмін затвердив порядок організації інклюзії в школах.

Документ визначає організаційні засади інклюзії та затверджує нову форму індивідуальної програми розвитку й ведення рівнів підтримки в освітньому процесі для учнів з особливими освітніми потребами.

Найкращі учасники ЗНО щомісяця отримуватимуть 10 тисяч грн.

Стипендії призначатимуть щороку за результатами участі у ЗНО. Також по 100 тисяч грн отримають переможці міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії.

МОН шукає додаткові кошти для збільшення зарплат учителів.

У проєкті держбюджету на 2022 рік на сферу освіти заплановано виділити на 16,7 млрд грн більше, ніж у 2021 році. На зарплату вчителів пропонується виділити 108 млрд грн.

Проєкт освітнього бюджету становить 185,6 млрд грн

У держбюджеті на 2022 рік заплановано виділення на потреби освіти понад 185 млрд грн. Ним передбачено збільшення стипендій, розвиток інклюзивної освіти та безбар’єрного простору.

Міністр освіти закликав освітян вакцинуватися.

У зверненні до педагогів Сергій Шкарлет закликав освітян свідомо й виважено підійти до питання вакцинації проти коронавірусу й не зволікати із захистом себе та дітей.

Рівень вакцинації в школах контролюватимуть державні органи.

Міністр охорони здоров’я повідомив, що кількість вакцинованого персоналу в навчальних закладах будуть контролювати Держспоживслужба та Національна поліція.

Уряд встановив нові карантинні правила для закладів освіти.

Відповідно до змін, що встановлюють нові карантинні обмеження, у червоних зонах школи зможуть працювати офлайн, якщо 100% персоналу пройде повну вакцинацію. Нові правила діятимуть з 20 вересня.