Мільйони гривень – громадам на освіту

12,3 з них отримали громади Житомирщини від Асоціації міст України. Ці кошти виділені на розвиток освітніх закладів, зокрема на обладнання шкільних кабінетів сучасним програмним забезпеченням. Вручення сертифікатів громадам на означені кошти відбулося під час форуму «Децентралізаційна реформа: фундамент є, будуємо стіни», організованого Житомирським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Більша частина громад – членів Асоціації міст України – відповідно до цієї реформи уклали свого роду Меморандуми і серед них відбулося жеребкування з метою отримання подарункових сертифікатів. Як наслідок, Житомирська міська рада одержала сертифікат на суму 4 млн 300 тис .грн, Бердичівська міська рада – 1 млн. 500 тис. грн., Чоповицька та Новогуйвинська селищні ради по 1 млн. 250 тис. грн., Гришковецька, Пулинська селищні ради, Семенівська сільська рада та Баранівська міська рада одержали по 1 млн. грн.

Мета означеного проєкту – «Подолання цифрової освітньої нерівності», який Асоціація міст України реалізує в межах Меморандуму з Міністерством цифрової трансформації – сприяння підвищенню рівня надання освітніх послуг у громадах, що дозволить місцевому самоврядуванню впровадити навчальні та інформаційні програми і курси, освітні проєкти, спрямовані на підвищення рівня цифровізації в громадах.