Головні події освітянського тижня 

В Україні створять університет у сфері кібербезпеки.

В Україні планують створити університет, який проводитиме підготовку фахівців у сфері кібербезпеки. Очікується, що до університету відбиратимуть найкращих вступників, яким буде створено сприятливий простір для навчання.

Кабінет Міністрів виграв апеляцію щодо норм нового правопису.

Апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував судове рішення щодо відміни нової редакції українського правопису. Апеляція уряду за цією справою задоволена у повному обсязі.

Визначені експертиякі встановлять пороги для тестів ЗНО.

Українським центром оцінювання якості освіти затверджений склад експертної комісії, яка визначатиме мінімальну кількість тестових балів з кожного предмета, необхідних для участі абітурієнта у вступній кампанії.

У МОН заявили про втілення європейських цінностей в освіту.

Відомство наголошує на втіленні європейських цінностей та підходів через освітні реформи. Старт освітньої реформи за європейськими принципами відбувся після прийняття нової редакції закону «Про освіту».

МОН: COVID-19 дав поштовх до діджиталізації освіти.

Коментуючи досягнення освітньої сфери у МОН заявили, що пандемія надала поштовх до діджиталізації української освіти. А найважливішим досягненням стало напрацювання алгоритму роботи на період дистанційного навчання.

Школи проведуть національний урок з безпеки дорожнього руху.

21 травня в українських школах відбудеться проведення Єдиного національного уроку з безпеки дорожнього руху. Захід буде проведений у рамках Глобального тижня безпеки, що відбудеться за ініціативою ООН.

Школярі проводять сидячи 10 годин на добу.

У МОЗ констатують тенденцію зниження фізичної активності серед дітей і підлітків. За інформацією відомства, учні 5–9 класів проводять сидячи 10 годин на добу, що призводить до значного зростання кількості різних хвороб.