Головні події освітянського тижня

ДПА з іноземної мови: особливості проведення.

Міністерством освіти і науки розроблені методичні рекомендації щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у школах цього навчального року.

Місцеві ради отримають право створювати ліцеї.

Міністерство освіти спільно з профільним Комітетом Верховної Ради планують на законодавчому рівні розширити повноваження засновників закладів освіти при створенні мережі академічних ліцеїв.

МОН розпочинає пілотування НУШ в 5-му класі.

Цього року Міністерство освіти і науки розпочне пілотування реформи «Нова українська школа» на рівні базової середньої освіти.

Україна опанувала дистанційну освіту не гірше інших, – міністр.

Сергій Шкарлет наголошує, що Україна опанувала дистанційну форму освіти не гірше, ніж інші країни. За його словами, МОН щоденно працює над впровадженням платформ для навчання та різних онлайн-застосунків.

МОН занепокоєне закриттям позашкільних закладів.

У відомстві зазначають, що реформа децентралізації розширила функції територіальних громад, проте органи місцевого самоврядування почали ліквідовувати передані їм заклади позашкільної освіти або призупиняти їхню діяльність.

Школи мають набирати дітей в 10-ті класи, – міністр. Сергій Шкарлет наголошує, що учні, які зараз завершують навчання в 9-му класі, мають право продовжити навчання в старшій школі. МОН поки не отримало жодної скарги щодо обмеження прав дітей на навчання в 10 класі.

МОН просить перевести школи на дистанційне навчання.

Відповідна рекомендація надана керівникам обласних департаментів освіти та директорам шкіл через складні погодні умови та прогнозоване зниження температури повітря на початку тижня.