Головні події освітянського тижня

Учителі англійської мови пройдуть перепідготовку.

Міносвіти та Британська Рада розпочинають курс професійного розвитку вчителів англійської мови, метою якого є забезпечення наступності та сталості в навчанні іноземних мов.

Зарплати працівників профосвіти зростуть.

За інформацією Міністерства освіти і науки, підвищення заробітних плат педагогічних працівників передбачене проєктом закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

МОН прагне розвивати громадянську освіту.

За словами Сергія Шкарлета, Міносвіти популяризуватиме середовищну модель громадянської освіти, за якої школярі вчитимуться захищати права, дискутувати, будувати діалог і шукати порозуміння.

МОЗ поки не розглядатиме нових обмежень щодо COVID-19.

Як повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, можливість запровадження нових карантинних обмежень розглядатимуть у разі виявлення 15 000 випадків захворювання за добу.

У МОН розробили новий порядок проведення аудиту шкіл.

Міносвіти має намір внести зміни до Порядку проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти. Проєкт документа винесений на громадське обговорення.

У 73 містах і районах будуть закриті школи.

Державною комісією з питань ТЕБ та НС ухвалений перелік обмежень, які застосовуватимуться на територіях «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки, в т.ч. відвідування закладів освіти здобувачами освіти.