Головні події освітянського тижня

Розпочався третій етап сертифікації вчителів.

Фінальний етап сертифікації передбачає вивчення практичного досвіду роботи. До 6 листопада експерти вивчатимуть досвід учасників сертифікації за допомогою різних онлайн-платформ.

Пробне ЗНО-2021: лише один тест в аудиторії, інші онлайн.

Учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання через епідеміологічні загрози зможуть скласти лише один тест у пункті тестування, а інші тестування пройти онлайн.

Шкільні канікули з 15 жовтня, – рішення уряду.

Кабінет Міністрів рекомендував закладам середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня. У наступний період, зважаючи на ситуацію, можливий перехід шкіл на дистанційне і змішане навчання.

Уряд виділив кошти на онлайн-курси для школярів.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про спрямування коштів на придбання дистанційних курсів для учнів і вчителів. Така необхідність виникла у зв’язку з поширенням COVID-19.

У МОН розробили новий Держстандарт профосвіти.

Метою прийняття стандарту є визначення вимог до обов’язкових ключових і професійних компетентностей і результатів навчання здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти.

Затверджені Умови прийому до вишів у 2021 році.

Документ регулюватиме правила зарахування абітурієнтів на навчання для здобуття ступеня бакалавра та магістра під час вступної кампанії у наступному році.

Вступна кампанія 2021 року запланована на липень. 

словами Сергія Шкарлета, метою проведення вступної кампанії в липні є надання вступникам і членам приймальних комісій часу на відпочинок перед початком навчального року.

COVID-19: 68 міст і районів включено до «червоної» зони.

Відповідне рішення ухвалено 15 жовтня 2020 року на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Набуло чинності нове положення про дистанційну освіту.

Документ визначає механізм забезпечення здобуття повної загальної середньої освіти за дистанційною формою, а також використання технологій дистанційного навчання під час здобуття освіти за різними формами.