СВЯТО ВІЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ

Вона починала свою історію більш, як століття назад – з церковноприходської школи. А потім стала семирічкою, з часом – єдиною трудовою, середньою і нарешті загальноосвітньою   І-ІІІ ступенів. Цьогоріч їй виповнюється 125 років…

Серед випускників школи є  лікарі,  вчителі, народні артисти,  військові,  економісти і просто добрі, хороші люди, які сумлінно і давно працюють на різних трудових нивах на благо рідної України. Є у списку досягнень школи й інші здобутки, рядові, яких вона добивається постійно. Цьогоріч у неї  18 призерів та переможців районних та обласних олімпіад, конкурсів, спортивних змагань.

Аби привітати і відзначити кращих до школи з цього приводу завітали Г. Ф. Сташенко – начальник Черняхівського райвідділу освіти, В. В.Чернявська – голова районної організації профспілки вчителів, М. В. Чугаєвський – випускник школи, доктор економічних наук, голова Черняхівського райвідділу МГО «Земляцтво Житомирщини».

Багато добрих слів було сказано на адресу і вчительського колективу, і учнів, особливо тих, які доклали чимало зусиль, аби  піднести престиж рідної школи і завоювати у районних та обласних олімпіадах максимум нагород. А це – Людмила Штрефлінг, Іван Забродський, Владислава Рудницька, Добриня Груша, Святослав Груша, Тетяна Попова, Марія Васільєва, Мар’яна Приймак. Їх відзначено грамотами і солодощами, а вчителів, що вели їх до цих здобутків – подяками. Учителя біології С І. Пєгова – за високі результати в навчально-виховній роботі та активну громадську діяльність з дослідження історії Поліського краю нагороджено почесною грамотою Черняхівського райвідділення Міжнародної організації  «Земляцтво Житомирщини».

Свято школи вдалося. Віриться, що вона й далі крокуватиме у районі в шерензі кращих, проводжатиме в доросле життя не одне покоління своїх випускників.

Залишити відповідь