Головні події освітянського тижня

ЗНО-2020: термометрія, маски, антисептики та дистанція.

Оприлюднено вимоги до протиепідеміологічних заходів при проведенні ЗНО та вступних іспитів до магістратури. Документ передбачає проведення низки заходів, що мають забезпечити безпечне проведення тестування.

МОН просить уряд відкрити заклади вищої освіти.

Освітнє відомство звернулось до КМУ з проханням частково відкрити виші для проведення дипломної підготовки, лабораторних робіт, тренажерних занять та атестації, у випадках неможливості її проведення у дистанційній формі.

В Україні створять центри професійного розвитку вчителя.

Міністерством освіти розроблено проект Положення про центр професійного розвитку педагогічних працівників. Система центрів професійного розвитку має прийти на зміну існуючим методичним кабінетам.

Рішення щодо дитсадків кожен регіон ухвалить окремо.

Уряд дозволив відновлювати роботу закладів дошкільної освіти з 25 травня. Рішення про відкриття дитсадків у кожній області ухвалюватиме комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

ДПА у формі ЗНО пройдуть всі випускники.

У разі початку ЗНО 25 червня державну підсумкову атестацію будуть складати всі цьогорічні випускники. Про це, за підсумками засідання парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій, повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Оприлюднений новий графік проведення ЗНО-2020.

МОН затверджений новий графік проведення зовнішнього оцінювання в 2020 році. Наказом відомства визначено графік проведення основних етапів зовнішнього оцінювання. Тестування розпочнеться 25 червня.

В Україні до 22 червня продовжено адаптивний карантин.

Карантинні заходи, запроваджені в Україні, будуть продовжені. При цьому діятиме адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися у залежності від ситуації в кожному регіоні.

Учасники ЗНО отримають запрошення до 4 червня.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання незабаром отримають запрошення на тестування. Запрошення міститимуть інформацію про час, адресу і дату проведення тестування.

Заклади освіти отримають результати ДПА до 29 липня.

Заклади освіти, учні яких братимуть участь у проведенні державної підсумкової атестації, отримають остаточні результати своїх випускників наприкінці липня. Відповідний графік затверджений оновленим календарним планом проведення ЗНО.

Освітній омбудсмен пропонує надати гарантії ініціативним директорам.

Сергій Горбачов пропонує надати гарантії керівникам закладів освіти та органів управління освітою щодо непереслідування за ухвалення самостійних рішень під час карантину.

Як освіта виходитиме з карантину після 1 червня.

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою в Україні до 22 червня 2020 року триватиме адаптивний карантин, однак деякі послаблення для закладів освіти все ж таки передбачені.

Учасники пробного ЗНО отримають запрошення до 1 червня.

Пробне ЗНО з української мови відбудеться 15 червня, з інших навчальних предметів – 17 червня. Оновлені запрошення, у яких будуть зазначені адреси пунктів тестування, учасники тестування отримають через електронні кабінети.

Для вчителів віком 60+ встановлять гнучкий графік роботи.

Після повернення закладів освіти до звичної роботи для вчителів віком понад 60 років буде встановлений гнучкий графік роботи. На заробітній платі працівників це не відобразиться.

МОЗ затвердило рекомендації для роботи дитсадків.

В Україні затверджені рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти. Засновники та суб’єкти господарювання повинні врахувати їх при прийнятті рішень щодо відновлення роботи дитсадків