Головні події освітянського тижня

ЗНО з математики стане обов’язковим.

Починаючи з 2021 року державна підсумкова атестація з математики у формі ЗНО для випускників шкіл стане обов’язковою. Відповідне рішення ухвалено Колегією Міністерства освіти і науки.

Бюджетники отримають індексацію на рівні 9,4%, – Мінфін.

У Міністерстві фінансів повідомили про заплановану індексацію зарплат бюджетним працівникам, а також зазначили, що для того, щоб зарплати стали більшими країні необхідне стабільне економічне зростання.

МОН планує популяризувати професійну освіту.

За словами директора директорату професійної освіти МОН Ірини Шумік, цьогорічна вступна кампанія показала, що до вступу у заклади професійної освіти не мотивує ані перспектива високої зарплати, ані безкоштовне навчання.

В Україні відбудеться інформаційний тиждень Еразмус+.

Захід відбудеться у листопаді та може зацікавити працівників вишів, відповідальних за міжнародну співпрацю, а також викладачів та студентів, які хочуть дізнатись про участь у міжнародних освітніх проектах.

МОН розробило проекти освітніх програм для 3-4 класів.

Відомство запропонувало для громадського обговорення два варіанти проектів Типових освітніх програм для 3-4 класів, а також навчальні програми з української мови та мов національних меншин.

Літературний конкурс ім. Шевченка стартує 18 жовтня.

Цього року урочисте відкриття щорічного конкурсу учнівської та студентської молоді відбудеться у Миколаєві. Разом з тим, МОН радить провести у цей день відкриття конкурсу в українських закладах освіти.

В Україні створять реєстр сертифікатів ЗНО.

Реєстр сертифікатів міститиме відомості про номер сертифікату, рік проходження зовнішнього оцінювання, а також результати учасника тестування. Планується, що він застосовуватиметься під час вступної кампанії до вишів.

МОН розробило рекомендації з реагування на домашнє насильство.

Документ розроблений з метою забезпечення протидії домашньому насильству шляхом проведення превентивних заходів та реагування. Рекомендації можуть використовуватись педагогічними працівниками закладів освіти.

Стартував відбір на проект «Демократична школа».

Участь у програмі має поглибити культуру демократії у школі, а також сприятиме розвитку громадянських компетентностей школярів. Результати відбору будуть повідомлені до 17 грудня 2019 року.

Затверджені умови прийому молодших спеціалістів – 2019.

Міносвіти затверджені Умови прийому на навчання для здобуття рівня молодшого спеціаліста. Документ визначає особливості прийому вступників до закладів освіти, включаючи заклади професійної освіти.

Вступ 2019. МОН затвердило умови прийому абітурієнтів. Міністерством освіти затверджені Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Документ встановлює основні правила проведення вступної кампанії в 2019 році.

Залишити відповідь