Головні події освітянського тижня

Розпочалась реєстрація на ЗНО 2020.

 Цього року тести ЗНО традиційно складатимуть майбутні вступники до вишів, а також випускники старшої школи, учні та студенти, які цього року здобувають повну середню освіту і проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

МОН продовжить розвивати механізм сертифікації вчителів.

ЗА словами міністра освіти, сертифікація дозволяє заохотити вчителів, а також надати їм можливість заявити про себе. Цього року участь у сертифікації виявили бажання взяти 1 711 вчителів початкових класів.

Гроші на НУШ витрачались абияк, – голова Рахункової палати.

Результати аудиту ефективності використання субвенції для НУШ свідчать про те, що для багатьох чиновників головним було якнайшвидше використати гроші на шкільні меблі та навчальні матеріали.

Три області проведуть пілот з фінансування профосвіти.

Фінансування регіонального замовлення у закладах профосвіти Вінниці, Одеси та Сум відбуватиметься за рахунок обласних бюджетів, а не міських. Умови, за якими проходитиме пілот, схвалені на засіданні Кабміну.

Рада не стала скасовувати новий закон про середню освіту.

Верховна Рада відхилила проект постанови щодо скасування рішення про прийняття Закону України «Про повну загальну середню освіту», який був проголосований парламентом 16 січня.

Профспілка просить депутатів не звужувати права освітян.

Профспілка працівників освіти наголошує на необхідності збереження законодавчої норми, яка передбачає право педпрацівників на встановлення найнижчого для них окладу на рівні трьох мінімальних зарплат.

Чверть шкільних меню не відповідає нормам харчування.

В Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомили, що невідповідність меню спричинена, зокрема, обмеженим асортиментом харчових продуктів у закладах освіти.

Під час карантину у вчителів має зберігатись зарплата.

У Профспілці працівників освіти і науки наголошують, що за вчителями шкіл, у яких призупинено навчальний процес через епідеміологічну ситуацію, має зберігатися заробітна плата.

Усі діти мають володіти українською, – Новосад.

Міністр освіти заявила, що МОН припиняє політичні дискусії щодо мовного питання для шкіл з мовою навчання національних меншин і зосередиться на роботі з вчителями та методистами навколо питань підвищення якості навчання.

Залишити відповідь