Головні події освітянського тижня

В Україні завершено основну сесію ЗНО.

Учасники тестування, які складали ЗНО з української мови і літератури, математики та фізики вже дізнались про отримані результати. Оголошення результатів тестування з інших предметів відбудеться наступного тижня.

 

До проекту закону Про середню освіту подано 200 правок.

Парламентський комітет з питань науки і освіти розпочав роботу з підготовки проекту закону «Про повну загальну середню освіту» до другого читання.

 

МОН визначило, як пройде конкурс «Учитель року – 2020».

Конкурс буде проведений у номінаціях «Зарубіжна література», «Історія», «Образотворче мистецтво», «Початкова освіта» і «Хімія». Реєстрація для участі в конкурсі триватиме з 16 вересня до 06 жовтня.

 

У МОН рекомендували підручники на новий навчальний рік.

Відомство опублікувалоелектронні переліки навчальної літератури, що рекомендована для використання у закладах освіти у 2019/20 навчальному році.

 

Розроблений новий стандарт базової середньої освіти.

Міністерством освіти розробленийпроект Державного стандарту базової середньої освіти. Новий стандарт визначає вимоги до обов’язкових результатів навчання та компетентностей школярів впродовж навчання у 5-9 класі.

 

План імплементації правопису з’явиться восени.

У перехідний період установи і організації можуть самостійно ухвалювати рішення про використання норм нового правопису. План імплементації правопису в усі сфери життя буде представлений Міністерством освіти не раніше вересня.

 

Гриневич: потрібно відійти від єдиної тарифної сітки.

Міністр освіти заявила про необхідність відходу від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями, між дошкільниками, майстрами та вчителями.

 

Початкові школи зможуть розташовуватись у будинках.

У Мінрегіонбуді зазначають, що це має стати одним із кроків для вирішення ситуації з переповненістю шкіл у великих містах і забезпеченню жителів будинків необхідною соціальною інфраструктурою в умовах щільної забудови.

 

В Україні започаткували мережеву шкільну освіту.

За словами міністра освіти, запровадження мережевої освіти, дає школам реальний інструмент для взаємодії із закладами культури, фізкультури і спорту, міжшкільними центрами та іншими суб’єктами освітньої діяльності.

Залишити відповідь