Головні події освітянського тижня

Третина учнів початкової школи не почуваються щасливими.

Результати моніторингового дослідження, яке було присвячено питанням булінгу, свідчать про те,  що значна частина випускників початкової школи, окрім психологічного насилля, наражалась ще й на фізичне.

МОН запропонує підняти зарплату молодих учителів.

Міністр освіти наголосила на необхідності реформування оплати праці вчителів і суттєвому підвищенні зарплат для молодих вчителів. За її словами, це дозволить залучати в учительську професію талановиту молодь.

Школярі закликали не відпускати повітряні кульки. 

Учні однієї з вінницьких шкіл закликали адміністрації закладів освіти і батьків не використовувати повітряні кульки під час святкування Останнього дзвоника. Школяри наголошують, що відпускати кульки у небо небезпечно через екологічні загрози.

У фіналі конкурсу МАН взяли участь понад тисяча школярів.

1 243 учні шкіл з усіх регіонів взяли участь у фіналі Всеукраїнського конкурсу-захисту учнів – членів Малої академії наук. З них 618 осіб отримали призові місця. Загалом конкурс проводився за дванадцятьма науковими відділеннями.

Розроблений порядок підвищення кваліфікації освітян.

Документ визначає механізм, види, форми, тривалість, періодичність, порядок оплати, умови і порядок визнання результатів підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Визначені номінації конкурсу «Шкільна бібліотека – 2020».

Конкурс матиме три номінації: «Модель бібліотеки Нової української школи», «Медіакультура в бібліотечному просторі» та «Бібліотека — територія читання». Також МОН визначені критерії оцінювання, які застосовуватимуться під час змагань.

Раді рекомендують прийняти за основу закон про захист учителів.

Парламентський Комітет з питань науки і освіти рекомендує ВР прийняти за основу зміни до законодавства щодо забезпечення захисту педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників.

Дві області можуть зірвати закупівлі для НУШ.

Міністр освіти Лілія Гриневич повідомила, Житомирська та Миколаївська області досі не розподілили субвенцію на закупівлю обладнання для Нової української школи, через що закупівлі можуть бути зірвані.

Залишити відповідь