Головні події освітянського тижня

Учасникам ЗНО-2019 необхідно роздрукувати запрошення.

На інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання розміщені запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів проведення тестування. Запрошення необхідно роздрукувати до 20 травня.

105 тисяч учителів пройдуть перекваліфікацію, – Гройсман.

В уряді повідомили, що загалом, у 2018 році 41,5 тисяча українських вчителів пройшли перекваліфікацію. Планується, що в 2019 році закінчать навчання ще 105 тисяч педагогів.

Цьогорічні результати ЗНО будуть дійсні наступного року.

За словами міністра освіти, відомство не планує наступного року надзвичайних змін у системі зовнішнього оцінювання і це означає, що всі сертифікати за 2019 рік можна буде зараховувати в 2020-му.

Учнів і батьків долучатимуть до аудиту школи.

Під час проведення аудиту шкіл, який змінить старий механізм атестації закладів освіти, буде враховуватись думка учнів і батьків. Зокрема, експерти проводитимуть опитування батьків і учнів з метою отримання інформації про діяльність школи.

Середня зарплата в освіті складає 7600 грн.

За даними Державної служби статистики, зростання реальної заробітної плати в Україні за останній рік склало 12,5%. Середня зарплата в Україні в березні 2019 року склала 10 237 грн, а в освіті – 7 600 грн.

Розпочалась реєстрація на додаткову сесію ЗНО.

Право реєстрації для участі у додатковій сесії зовнішнього оцінювання мають декілька категорій громадян. Реєстрація для участі в додатковій сесії тестування триває до 20 травня 2019 року.

За булінг у київській школі оштрафували батьків двох учнів.

Батьки підлітків однієї зі столичних шкіл, які цькували свого однокласника, нестимуть відповідальність згідно із законодавством про булінг. Суд призначив батькам неповнолітніх кривдників штраф у розмірі 850 грн.

Залишити відповідь