Головні події освітянського тижня

МОН планує долучати бізнес до навчання дітей у лікарнях.

За словами міністра освіти, завданням обласної влади, яка частіше займається організацією навчання дітей при лікарнях, є знайти та заохотити жертводавців підтримувати такі школи.

Відтепер школи перевірятимуть через аудит.

Міністерством освіти затверджений Порядок проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти. Документ визначає механізм проведення аудиту, який замінить атестацію шкіл.

Малокомплектні школи мають низьку якість, – Гриневич.

На думку міністра, на малокомплектні виділяються більші гроші, натомість отримується гірша якість. Водночас це ті кошти, які можна використати саме на зарплати вчителів.

У Раді зареєстрували законопроект про захист вчителів.

Метою законопроекту є посиленнязахисту педагогічних працівників від погроз, образ, переслідування та фізичного насильства. Необхідність ухвалення документа викликана численними випадками нападів на вчителів.

У Міносвіти створять Команду підтримки реформ.

Завданням команди стане наданнядопомоги під час розробки та реалізації пріоритетних програм реформування, а також зміцнення зв’язків між пріоритетами МОН та підтримкою донорів.

Перші аудити шкіл відбудуться у вересні.

У Держслужбі запевняють, що інституційний аудит є першим кроком формування системи забезпечення якості освіти в школах, оскільки він проводитиметься не для виявлення недоліків, а з метою підтримки шкіл.

Участь у ЗНО візьмуть 834 учні з окупованого Донбасу.

Усі зареєстровані учасники з окупованих територій впродовж кількох років навчались за програмою дистанційної або екстернатної освіти у школах, розташованих на контрольованій території.

В уряді обговорили підготовку до ЗНО-2019.

Учасники наради обговорили питання  охорони приміщень центрів оцінювання якості освіти та пунктів проведення тестувань, підвезення учнів до пунктів ЗНО, забезпечення фінансування проведення тестування тощо.

У ВР обіцяють встановити фіксовані надбавки освітянам.

Парламентський комітет з питань науки і освіти пропонує розглянути законопроект, який встановлює виплати щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці в розмірі 30% усім освітянам.

Залишити відповідь