Головні події освітянського тижня

Вчителя з Кенії визнано найкращим у світі.

Кенійський вчитель математики та фізики Пітер Табічі став лауреатом премії Global Teacher Prize. Як кращий вчитель світу він отримав винагороду в один мільйон доларів.

На ЗНО вже зареєстровано 344 тисячі учасників.

Станом на 25 березня виготовлено 344 622 сертифікати зовнішнього оцінювання. За даними УЦОЯО, вже оброблено понад 99% реєстраційних документів, що надійшли від закладів освіти та випускників минулих років.

В уряді планують оптимізацію мережі закладів профосвіти.

За словами прем’єр-міністра, Україні потрібна зміна принципів надання освітніх послуг, в т. ч. оптимізація мережі закладів профосвіти та встановлення відносин з роботодавцями задля впровадження системи дуальної освіти.

Пробне ЗНО 2019: завдання та правильні відповіді.

УЦОЯО опублікував завдання тестів пробного зовнішнього незалежного оцінювання, що були використані під час проведення пробного тестування. Також оприлюднені правильні відповіді до всіх предметних тестів.

Визначено підручники, що надрукують за кошти держави.

Міністерством освіти затверджений перелік шкільних підручників для 5, 10 та 11 класів, що у 2019 році видаватимуться за кошти бюджету. Затверджений перелік містить 19 назв підручників для школярів.

МОН розробило Стратегію розвитку громадянської освіти.

Метою Cтратегії є створенняорганізаційно-правових засад для отримання громадянами компетентностей, що спрямовані на реалізацію і захист їхніх прав й обов’язків в суспільстві.

Уряд додатково спрямував 48 млн на зарплати вчителям.

В КМУ зазначають, реалізація рішення має забезпечити оплату праці вчителів в окремих адміністративно-територіальних одиницях Волинської, Донецької, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Чернігівської областей.

Визначено результати другої сесії пробного ЗНО.

Робочою групою Українського центру оцінювання якості освіти визначено поріг «склав/не склав» для тестів другої сесії пробного ЗНО, а також оприлюднені таблиці за шкалою 100–200 балів та шкалою 1-12 балів.

Залишити відповідь