Головні освітянські події

Гриневич: сертифікація замінить атестацію вчителів.

Міністр освіти повідомила, що відомство не влаштовують методики проведення атестації вчителів. Зокрема, вона наголосила на залежності процесу атестації від особистісних стосунків керівництва школи і самого учителя.

Сертифікація вчителя: як оцінюватимуть роботу в школі.

Державною службою якості освіти затверджена Методика експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації. Методика включає 5 критеріїв оцінювання та опис методів збирання інформації експертами.

Адміністрація шкіл братиме участь у сертифікації вчителів.

Експертне оцінювання професійних компетентностей вчителів-учасників сертифікації, окрім використання інших методів експертного спостереження, включає інтерв’ювання директора школи та його заступника.

Адміністрацію школи оштрафували за приховування булінгу.

Адміністрацію однієї з Маріупольських шкіл притягнуто до відповідальності за приховування фактів булінгу. Поліцейські звертаються до освітян з проханням повідомляти про факти вчинення булінгу правоохоронцям.

Як отримати податкову знижку на навчання дитини?

Податкова пільга збільшує перелік підстав для отримання податкової знижки батьками, які оплачують навчання дітей. Батьки можуть зменшити розмір сплачених коштів завдяки поверненню частини податку на доходи фізосіб.

Пороговий бал пробного ЗНО з української мови склав 25 балів.

Бал «склав/не склав» для пробного тесту з української мови і літератури в 2019 році встановлений на рівні 25 тестових балів. Максимальна кількість балів, яку можна отримати, виконавши всі завдання, – 104.

Уряд виділив 58 млн Державній службі якості освіти.

У Кабінеті Міністрів зазначають, що виділення коштів дозволить забезпечити належне функціонування територіальних органів Державної служби якості освіти, які утворено в кожній області.

Залишити відповідь