Головні події освітянського тижня

Стартувала реєстрація вчителів для участі у сертифікації. 15 січня розпочалась реєстрація вчителів початкової школи для участі у пілотному проекті з проходження сертифікації. Участь у сертифікації цього року зможуть взяти одна тисяча вчителів з усіх областей України.

Доктори філософії захищатимуться в разових вчених радах. Міністерство освіти і науки планує впровадити як експеримент наукову атестацію докторів філософії через захист їх дисертацій у разових вчених радах.

МОН розширило перелік пілотних шкіл НУШ. Відомством розширено перелік шкіл, які є учасниками всеукраїнського експерименту з впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової школи.

Підготовка до ЗНО: твори з української літератури. Освіта.ua пропонує перелік творів з української літератури, що є обов’язковими для текстуального вивчення учасниками зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року.

Презентована методика оцінювання роботи вчителів. Держслужба якості освіти запропонувала для обговорення проект Методики оцінювання компетентностей учасників сертифікації. Документ визначає критерії, за якими експерти оцінюватимуть професійний досвід учителів.

Для участі у ЗНО випускникам необхідно мати паспорт. Для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання, що розпочнеться 5 лютого, всім випускникам шкіл необхідно мати паспорт громадянина України (ID-картку).

Затверджена програма ЗНО для вчителів початкової школи. Міністерство освіти затвердилопрограму незалежного тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи. Програма призначена для оцінювання фахових знань та умінь учителів шляхом проведення ЗНО.

Залишити відповідь