ЗАСЛУЖЕНА ПАМ’ЯТЬ

         Більше  трьох десятиліть Сергій Дмитрович Бондаренко очолював  Овруцьку міську школу №1– був її незмінним директором. Він відомий у районі і  області як вчитель- краєзнавець. Упродовж усього свого життя Сергій Дмитрович  викладав історію і прагнув овіяти Овруччину славою справжньої колиски патріотів, в списку яких значаться багато людей праці і учасників Другої світової війни, серед яких і Герой Радянського Союзу та Чехословаччини Ян Налепка, якому завдяки зусиллям  С.Д.Бондаренка  свого часу було відкрито в Овручі музей.

За плечима історика сотні сходжених ним стежок по Овруччині, а відтак – десятки написаних книг краєзнавчого характеру про історію рідного краю, про людей Полісся, які прославили Овруччину своєю працею в галузі медицини, науки, літератури, в інших галузях  народного господарства.

Днями вдячна громадськість міста на чолі з його головою Іваном Корудою вшанувала пам’ять свого талановитого овручанина-земляка С.Д. Бондаренка: на будинку міської школи №1, якій він віддав більше 30 років свого життя, та на будинку, де він жив, було відкрито пам’ятні меморіальні дошки

Залишити відповідь