Підсумки освітянського тижня

Школярі з України отримали медалі на олімпіаді в Китаї. Команда українських учнів та випускників шкіл здобула 2 срібні та 2 бронзові нагороди на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики. Загалом за перемогу боролись близько 200 учасників з 39 країн.

Учнів 9-х та 11-х класів просять оформити ID-картку. Міністерство освіти радить школярам, яким виповнилося 14 років, своєчасно звернутись для оформлення ID-картки. Також відомство звернулось до освітян якомога ширше інформувати про це батьків та учнів.

Україна поширює свою участь у програмі «Горизонт 2020». Кількість українських проектів та науковців, які отримують фінансування у межах «Горизонту 2020», зростає. За останній рік кількість проектів за участі українських науковців, збільшилась майже вдвічі.

В Україні стартувала акція #СтопПлагіат. У Міносвіти наголошують, що відомство разом із USAID підготувало рекомендації для вишів щодо підтримки культури доброчесності, а також створило умови для підписання угод з компаніями, що допомагають перевіряти тексти робіт на плагіат.

ЗНО-2019. Що необхідно знати? Освіта.ua пропонує майбутнім учасникам зовнішнього оцінювання ознайомитись з найбільш актуальною інформацією щодо проведення тестування у 2019 році.

Гриневич: онлайн-курс для вчителів став популярним. За словами міністра освіти, онлайн курс для вчителів початкової школи продовжує бути популярним не лише серед вчителів, а й серед батьків. Курс пройшли понад 100 тисяч осіб.

Для перевірок шкіл наберуть 625 аудиторів. Державна служба якості освіти плануєпрацевлаштувати 625 осіб у 25 обласних управліннях. Планується, що кожен аудитор проводитиме близько 9 аудитів шкіл на рік.

Більшість учнів училищ планують роботу за фахом. Попередні результати онлайн-опитування, яке зараз проводиться серед учнів закладів професійної освіти, свідчать про те, що майже 65% учнів після завершення навчання планують працювати за фахом.

Затверджено положення про Державну базу з питань освіти. Міністерством освіти затверджено нове Положення про ЄДЕБО. Головним призначенням електронної бази є забезпечення суспільства інформацією в галузі освіти.

Залишити відповідь