Виховуємо патріотів

Автор: Савенко С.І.

Назва: Виховуємо патріотів

Джерело інформації:Журнал «Оборонний вісник», №6, тематична вкладка до журналу – С.2-4.

 

Зміни у світовому  співтоваристві,  у житті України характеризується, насамперед, переходом до інформаційної економіки, принциповою відмінністю якої повсюдне використання глобальних інформаційних мереж, можливостей телекомунікаційного спілкування  для створення й передачі знань.

Плануючи урок  із застосуванням нових інформаційних технологій, учитель повинен дотримуватися дидактичних вимог, відповідно до яких необхідно:

  • Чітко визначати педагогічну  мету застосування  інформаційних технологій  у навчальному процесі;
  • Погоджувати обраний засіб інформаційної технології з іншими  технічними засобами навчання;
  • Аналізувати і обговорювати із класом фундаментальні, вузлові питання  досліджуваного матеріалу.

Мета курсу «Захист Вітчизни» – не тільки підготовка до військової служби, а й подальший фізичний, вольовий, інтелектуальний, професійний, моральний розвиток особистості, формування у юнаків  рис здорової людини, якостей справжнього чоловіка.

Важливою умовою успішності  занять з предмета  «Захист Вітчизн» є висока дисципліна, організованість, відповідальність учнів.

Навчання  з використанням комп’ютера  як засобу набуття, засвоєння, закріплення знань, розвитку мислення і контролю за цими процесами являє собою континуум  різноманітних технологій.

Місце вчителя на сучасному уроці поступово переходить у нові рамки: якщо вчитель раніше ніс певну інформацію до учнів,  то тепер за наявності комп’ютерів, учитель спрямовує діяльність учнів  у тому чи іншому руслі для досягнення певної мети.

Залишити відповідь