КОНКУРС «СТЕЖКАМИ КАМЕНЯРА

Міністерство освіти підтримало ініціативу Благодійного фонду «Міжнародного фонду Івана Франка» та Громадського об’єднання «Львівське товариство у м. Києві» щодо проведення щорічного Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра». Відповідний лист підписаний заступником міністра освіти Павлом Хобзеєм.

Метою нового конкурсу має стати посилення творчої мотивації у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка.

Передбачається, що посилення творчої мотивації школярів відбуватиметься через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких творив Франко, та дослідження його літературної спадщини, наукової, культурологічної і громадської діяльності.

У зв’язку із заснуванням конкурсу Міністерство освіти просить обласні заклади післядипломної освіти педагогічних працівників та місцеві органи управління освітою інформувати адміністрації шкіл, методичні служби та вчителів про проведення заходу.

Переможці Конкурсу визначатимуться у чотирьох номінаціях: «Проза», «Поезія», «Драматургія»та «Краща ілюстрація до творів Івана Франка».

У кожній з номінації переможців визначатимуть у двох вікових категоріях: учасники віком 6-11 років і учасники 12-16 років.

Переможці конкурсу зможуть отримати нагороди у негрошовій формі та дипломи.

Запрошуємо заклади загальної середньої освіти до участі у конкурсі.

Залишити відповідь