ЗУСТРІЧ З ГЕРОЄМ УКРАЇНИ

         Сьогодні його знають у всій Україні і не тільки. Він – Заслужений діяч мистецтв, поет-пісняр. Він – Герой України. Це Володимир Павлович Матвієнко – до всього банкір, фінансист. Він багато часу, незважаючи на поважний вік, віддає вихованню молоді та громадській роботі, пропагує любов до рідної землі, патріотизм, підтримуючи словом і ділом бійців АТО.

Свого часу він, як і учні Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, був школярем. А тепер він завітав до них, як гість, як земляк, щоб в тісному, дружньому колі  розповісти про свій життєвий шлях, про труднощі, які він вперто долав, аби дійти до очікуваних вершин.

Володимир Павлович подарував учням свою нову збірку   «Творіть Україну». На зустрічі лунали вірші  поета-земляка у виконанні учнів, декламувалася власна поезія, створена на шкільному літературному гуртку.

 

 

 

*****

 

Завершилося ХІ Всеукраїнське літературно-мистецьке свято, фінал якого традиційно проходив у Коростені. Два дні місто стало справжньою літературною столицею, на яке завітали його учасники з багатьох міст і сіл України. Зокрема, сюди приїхали відомі письменники і митці з Києва, Сум, Рівного, Тернополя, Кременчука, Слов’янська, Чорноморського, Малина, Житомира, інших міст України. Було багато  зустрічей, а головне – була

демонстрація  своїх творчих здобутків. Вони проходили у трьох номінаціях:

«Література свіжого повітря», «Урок прози» та «Поетичний марафон».

Лауреатам, серед яких було багато учнів з різних шкіл України, в тому числі й Житомирщини, вручили Дипломи, нагрудні знаки і грошові премії, а також подарунки й грамоти  за участь у святі.

Залишити відповідь